keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Ilotulituksen SM-voitto Tuusulaan

Ilotulitus

Helsingin taivaan värjänneen ilotulituksen SM-kilpailun voiton vei tuusulalainen Ilotulitus Oy esityksellään Tulikukkia Beatlesin tahdissa. Ilotulitus houkutteli Helsingin edustalle reilut 50 000 katsojaa.

Suomen mestaruuden voittaneen Ilotulitus Oy:n esitys meni tuomariston mukaan erinomaisesti yhteen musiikin kanssa sekä onnistui hyvin teknisesti ja taiteellisesti. Tuusulalainen Ilo

tulitus Oy on sijoittunut kilpailun kä

rkikolmikkoon jo useita kertoja aiemminkin.

Ilotulitteet ammuttiin taivaalle Hernesaaresta Kaivopuiston tuntumasta, jonne kerääntyi kymmeniä tuhansia katsojia.

– Ilta on sujunut aiempia kertoja rauhallisemmin. Sade luultavasti rauhoitti tunteita, jos sellaisia oli noussut pintaan, kertoo komisario Mari Päivärinta Helsingin keskustan poliisipiiristä.

Viime vuonna kilpailu käytiin Töölönlahdella, jolloin tapahtuman arveltiin keränneen peräti 120 000 katsojaa.

– Kilpailu järjestettiin silloin perjantai-iltana ja myöhempänä ajankohtana, mikä vaikuttaa heti katsojamäärään, Päivärinta toteaa.

Suomen mestarin tittelistä kilpaili tänä vuonna viisi ilotulitusnäytöksiä järjestävää yritystä. Helsingin kaupunki tarjoaa perinteiseen tapaan kilpailun voittajalle mahdollisuuden toteuttaa Senaatintorin uudenvuodenyön ilotulituksen.

Kilpailusta on muodos

rjestetyt ilotulituksen SM-kisat järjesti Nelonen yhdessä Eastwayn kanssa.

Tänä vuonna kilpailuissa panostettiin erityisesti yleiseen viihtyvyyteen ja siisteyteen. Kaivopuistossa kiersi roskapartioita, ja yleisön toivottiin osallistuvan roskatalkoisiin. Roskia keränneet katsojat palkittiin.

Siittä on muodostunut maamme suurin yksittäinen yleisötapahtuma. Kahdettatoista kertaa ja Reilun kaupan neilikoilla.

2 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Voi kuinka upeaa nähtävää.Siinäkin jäjestetään SM- kisat. Sinun blogisi on kiva käyntipaikka. Olen poikennut
välillä katselemassa,vaikka en ole aina kommentoinut,niin olen mielelläni seurannut,mitä uutta olet tehnyt. Ja aivan kiintoisia maisemia,paikkoja ja kohteita sinulla on paljon. Ilotulitus on saatu kuviin hienosti. En edes tiennyt tai muistanut,että SM-kisoja
on tälläkin saralla.Kiitos Jani!

Krista kirjoitti...

Kauniita ilotulituksia!Tykkään Blogistasi!täälä on kiva käydä!Hyvin kirjotettu Jani!