lauantai 10. lokakuuta 2009

Suomen korkeinkohta





Kilpisjärven seutu Käsivarren Lapissa tarjoaa puitteet niin päiväretkille kuin pidemmillekin vaelluksille. Huikeat maisemat ovat Suomen mittakaavassa ainutlaatuisia.
Kilpisjärven alue Suomen Käsivarressa, Enontekiön kunnassa, on suosittu vaelluskohde suomalaisten ja myös ulkomaalaisten keskuudessa. Suomen korkein kohta, 1328 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoava Halti-tunturi, on tietenkin tunnetuin ja eniten massoja keräävä kohde, mutta muutakin nähtävää riittää.
Kilpisjärven seudulla sijaitsee Käsivarren erämaa-alue, joka on kävijämäärältään suosituin ja kooltaan toiseksi suurin maamme erämaa-alueista. Suomen kaikki yli 1000 metriä korkea huiput sijaitsevat Kilpisjärven alueella, Yliperällä.
Kilpisjärvelle perustettiin retkeilymaja jo vuonna 1937. Sittemmin palvelut ovat laajentuneet ja kylästä löytyykin hotellia, kauppaa ja ravintolaa. Kylässä on vakinaisia asukkaita vain noin sata ja monet palvelut ovatkin riippuvaisia norjalaisista asiakkaista. Oman auton lisäksi Kilpisjärvelle pääsee päivittäin bussilla.

2 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Olisi siellä Suomen korkeimmalla kohdalla,Haltitunturin huipulla mukava käydä.Vai oliskohan?
Ehkä tottumattomalta se ei onnistuisi
ja tulis kylmä.Ainakin meille naisille,sinä ja Pekka ehkä pärjäisitte. Klpisjärvelle on jo 1937 perustettu retkeilymaja.
Nyt Kilpisjärvellä on hotelli,kauppoja ja ravintola.Matkailu o kai vilkasta. Sadan ihmisen kunta.Blogisi on tosi kiva,käyn täällä mielelläni.

Krista kirjoitti...

en ole ennen tätä tiennytkään,kun en ole tutkinut asioita kovinkaan paljon!blogisi on ihana paikka!täälä on kiinnostavaa luettavaa!tuun tänne pian uudestaankin!