maanantai 30. marraskuuta 2009

JARI VIUHKOLA"THE FLYING FINN"

Jari Viuhkola ottaa tällä kaudella takaisin Kärppien pelillisen johtajan paikan.Kuva: Pentti Vänskä
Jari Viuhkola ottaa tällä kaudella takaisin Kärppien pelillisen johtajan paikan.
Kuva: Pentti Vänskä

Kärpät - Taas iskussa

09.09.2009 01:30



Viime kauden hopeajoukkue räjähti käsiin, mutta toimitusjohtaja Juha Junno on saanut taas kerran kursittua kasaan hyvän miehistön. Halpaa se ei toki ollut, taaskaan. Nyt koukkuun on tarttunut laatupelaajia ja ryhmä on selvästi vahvempi kuin vuosi sitten. Se on etenkin yhtenäisempi ja valmentajalle helpommin käsiteltävä kuin edeltäjänsä.

Suurin ero aiempaan on siinä, että Jari Viuhkola on raporttien mukaan terve ja erittäin hyvässä iskussa. Se takaa ylivoimapelin toimivuuden.

Vahvuudet: Joukkueen ykkösylivoimaviisikko on ylivertainen tähän sarjaan. Viuhkola jakelee namusyöttöjä toimistostaan ja Teemu Aalto, Pavel Rosa ja Kristian Kuusela ampuvat suoraan syötöstä tulisia kuteja. Sillä kuviolla syntyy paljon maaleja. Pekka Saarenheimon

Heikkoudet: Jos Kärppien joukkueeseen jotain vielä haluaisi, se voisi olla profiilipuolustaja tai kaksi. Pakkikalusto on riittävän tasokas tähän sarjaan, mutta se kaipaisi vielä vähän särmää. Kiekonriistoihin pyrkivä terrierimäinen pelitapa sisältää riskejä.

Maalivahtipeli: Kärppien kaksikko kisaa liigan parhaan maalivahtiparin tittelistä. Tuomas Tarkki on torjunut joukkueelle kolmessa kaudessa kaksi mestaruutta ja yhden hopean. Petri Koivisto antaa vahvaa takapainetta, joten pelaavan vahdin paikasta on terve kilpailu.

Arvio: Ilman avainpelaajien loukkaantumisia vankka ehdokas runkosarjan ykköseksi.

Tulleet: Teemu Aalto, Kimmo Koskenkorva, Pavel Rosa, Pekka Saarenheimo, Mika Viinanen.

Lähteneet: Josef Boumedienne, Martti Järventie, Jonas Andersson, Tatu Backman, Daniel Corso, Toni Dahlman, Toni Koivisto, Tommi Paakkolanvaara, Juhamatti Aaltonen.
johtama kakkosketju on tasokas ja muihin vitjoihin löytyy työmiehiä.

Ei kommentteja: