lauantai 28. marraskuuta 2009

TUOMAS PIHLMAN"THE FINNISH POWER"

David Ling laukoi 2-2-tasoituksen toisessa erässä.
JYPin ykkösnyrkki ja liigan kuumin ketju Tuomas Pihlman - Jarkko Immonen - Antti Virtanen oli ehtinyt juonia pari maalia, kunnes Jokerit iski kolmannessa erässä 2-3-tilanteessa takaisin kolmikon ollessa jäällä. Virtanen töpeksi kiekon hyökkäyssinisellä Quinn Hancockille ja Jokerit teki Tomi Mäen toimesta vastaiskusta 3-3-tasoituksen. Maali oli Mäelle kauden neljäs.

Kolmen pisteen voitto oli lähellä, sillä viimeisessä ylivoimassa Jokerit osui kahdesti tolppaan. Ensin Marko Kauppinen pommitti siniviivalta rautaan ja heti perään Ling päätyi lähietäisyydeltä samaan lopputulokseen.

"En ollut pettynyt", Hanlon totesi kysyttäessä, harmittiko häntä, kun yksi lisäpiste jäi saamatta.

"Joskus on tietysti tilanteita, jolloin häviää pisteitä. Mutta on myös tunteikkaita ja luonteen kautta tulleita voittoja. Tämä oli voitto ja sitä me tarvitsimme."

JYP rankaisi virheistä

Virheistä rankaiseminen on hyville jääkiekkojoukkueille tuttu ominaisuus. JYP onnistui puhkomaan Jokereiden puolustuksen tiistaina kolme kertaa ja hyödynsi helsinkiläisten pari pientä nukahdusta.

Avausmaalissa apu tuli kuitenkin tuomareilta, kun Jani Tuppuraisen pieni mutta selkeä koukku jäi tuomaristolta huomaamatta. Hancock menetti tempun seurauksena kiekon ja Harri Pesonen pommitti yhdellä kosketuksella mustan häkkiin.

"Valitan vain silloin, kun olen hävinnyt jääkiekko-ottelun", Hanlon kuittasi tilanteen.

Antti Hulkkonen hieman kauempana omalta tontiltaan.
Toisen erän alkajaisiksi Immosen johtama JYPin ykkösnyrkki näytti voimansa. Virtanen käynnisti terävän vastaiskun, Immonen laukoi matalan laukauksen, jonka Tuomas Pihlman survoi verkkoon Juuso Riksmanin torjunnan jälkeen. Tilanteessa Mäki ei ehtinyt väkivahvan Pihlmanin kyytiin.

"Senkin maalin jälkeen minulla oli todella paljon uskoa veteraanipelaajiimme. Monet heistä ovat olleet sellaisissa tilanteissa niin usein. Penkillä ei ollut paniikkia, ja meillä on aika päättäväinen joukkue koossa. Valmentajana on oppinut tuntemaan, mitä nyt on käsissään, ja luonnetta meiltä löytyy", Hanlon myhäili.

Toisen erän 3-2-maalissa keskisuomalaiset nöyryyttivät kiekon perässä juossutta helsinkiläisten alivoimanelikkoa. Sami Heleniuksen rangaistus kostautui, kun Ossi Louhivaara ja Immonen saivat kahdestaan namutella kiekon reppuun Riksmanin nenän edessä

Ei kommentteja: