keskiviikko 30. joulukuuta 2009

VELI LAMPI"THE FINNISH FOOTBALL NEXT STAR"


Veli Lampi nousemassa maajoukkueen avainpelaajaksi
22.12.2008 15:50
Veli Lampi on noussut Stuart Baxterin otettua maajoukkueen ruorin Huuhkajien runkopelaajaksi ja saanut vastuuta kuluvissa karsinnoissa oikean laitapuolustajan tontilla. Baxter pitää hyökkäyksiä tukevista pakeista ja Lampi on tällä hetkellä Suomen paras sellainen.
Veli Lampi pelaa isossa roolissa myös seurajoukkueessaan Sveitsin FC Zürichissä, vaikka kärsiikin jonkin verran valmentajan harrastamasta pelaajakierrätyksestä. Lampi on ollut kuitenkin päättyneellä syyskaudella avauksessa puolissa seurajoukkueensa peleistä ja jäänyt tyystin peliaikaa vain parissa liigaottelussa.
Syyskausi Sveitsin jalkapalloliigassa on ohitse, millainen maku siitä jäi?
- Siitä jäi ihan hyvä maku. Olemme sarjassa piikkipaikalla ja peli on kulkenut kauden alusta saakka. Olemme jatkossa myös cupissa. Eurocupitkin meni ihan mukavasti, vaikka emme lohkovaiheeseen yltäneetkään - eikä kukaan oikeasti meidän odottanut Milania pudottavankaan.
Entä syyskausi omalta kohdaltasi?
- Peliaikaa ja vastuuta tuli vaihtelevasti, kuten aiempina kausinakin. Vakioaloittajan paikkaa ei ole vielä irronnut, mutta pelaajia kierrätetään muillakin puolustustonteilla. Meillä on 5 tai 6 kaveria, joita valmentaja puolustuksessa pelauttaa.
Florian Stahel on kisannut pääosin samasta oikean pakin pelipaikasta kanssasi.
- Häntä istutettiin alkukaudella topparin tontille, mutta siirrettiin myöhemmin sieltä pois ja tilanne palautui samanlaiseksi, jossa taistelemme pääosin kahdestaan peliajasta ja olemme saaneet sitä jokseenkin yhtä paljon.
Jouduit olemaan syyskauden viimeiset kierrokset sivussa reisivamman takia, onko jalka nyt kunnossa?
- Sain erittäin kovan tällin reiteen, eli niin sanotun puujalan, jonka parantuminen otti useita viikkoja. Se ei ole kuitenkaan enää vaivannut ja pystyn harjoittelemaan normaalisti.
Millaiset odotukset ja tavoitteet kevätkaudelle?
- Tähän saakka peli on kulkenut ja toivotaan, että se kulkee myös joulutauon jälkeen. Toivon, että saamme pitää kaikki tähtipelaajamme siirtoikkunan avauduttua, sillä huhuissa parhaita maalintekijöitämme ollaan viety ties minne suurjoukkueisiin.
- Olemme mukana myös cupissa, joten tuplamestaruus on tavoitteena. Pettymys on, jos ei yhtään kisaa voiteta.
Millaiset jatkosuunnitelmat sinulla on oman uran suhteen?
- Minulla on vielä puolitoista vuotta sopimusta jäljellä. Emme ole vielä neuvotelleet jatkosta ja tuskin asiaa edes otetaan esille ennen kuin viimeinen vuoteni sopimuksesta alkaa. Katsotaan sitten antaako seura merkkiä siitä haluaako se jatkaa kanssani, vai katsellaanko muita vaihtoehtoja.
Millainen jalkapalloilijan joulu sinulla on edessä?
- Tänä vuonna edessä on hieman erilainen joulu, sillä vietämme sen Levillä. Uudeksi vuodeksi matkaan tyttöystäväni kanssa Pariisin.
Olet saanut selkeästi suuremman roolin Stuart Baxterin aikakaudella, mitä mieltä olet uudesta päävalmentajastamme?
- Baxterissa olen tykännyt siitä, että miten hän kannustaa kaikkia eteenpäin positiivisesti. Se on Baxterin hyvä ominaisuus. En tosin kritisoi Royta mitenkään, myös hän oli erinomainen valmentaja.
Millaisen arvosana annat itsellesi tämän syksyn maajoukkuepeleistä?
- Omassa pelaamisessa on tapahtunut kehitystä ja pelien myötä on saanut itseluottamusta. Venäjä-peli oli meiltä ja myös itseltä notkahdus, mutta muuten pelit ovat sujuneet hyvin.
Millaiset odotukset sinulla on keväällä jatkuviin karsintoihin.
- Wales-ottelu tulee olemaan erittäin iso peli ja se antaa suuntaa loppukarsinnoille. Tappio tai tasapelikin olisi paha isku kisaunelmillemme.

Ei kommentteja: