perjantai 29. tammikuuta 2010

JARI PUIKKONEN"THE FLYING FINN AND WORLD CHAMPION"FINLAND(SUOMI-FINLAND)

Jari Puikkonen lentää jälleen

1981

Kuva: Jari Puikkonen kiipeää hyppytorniin. (1981) YLE kuvanauha.

Lahtelaishyppääjä oli 1980-luvulla Suomen merkittävin mäkitähti heti Matti Nykäsen jälkeen. Keväällä 1981 hän loukkaantui pahasti ja hyppeli loppukauden kainalokepeillä.

Jari Puikkonen (s. 1959) voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa lentomäessä vuonna 1981.

Jugoslavian Planicassa samana vuonna hypätyssä maailmancupin osakilpailussa Puikkonen kaatui ja sai vaikean polvivamman. Jalka alkoi kestää normaaleja harjoituksia vasta myöhäissyksyllä.

Loukkaantuminen herätti keskustelua mäkihyppääjien turvallisuudesta. Puikkonen katsoi Planican kisajohdon nostaneen hyppylavan korkeutta kohtuuttomasti. Syyksi hän arveli yleisön kosiskelun.

2 kommenttia:

Krista kirjoitti...

Moikka Jani, Tama Lahtelaishyppääjä oli 1980 luvulla mestari Hyppääjä ja hänestä tuli voittaja joskus:) Kivaa tietoa mäkihyppääjistä ja kinnostavaa tietää urheilusta, Hyvin tehty Jani! Hyvä! Valvoin eilen tosi myöhään ja nyt Väsyttää., Sulla on ihania postauksia kaikissa blogeissasi:) T: Ystäväsi Krista

Kirsti kirjoitti...

Mäkihyppy on ihaninta urheilun alalta.
Jari Puikkonenkin pärjäsi,hän oli 1980- luvulla merkittävin mäkitähti.
Vuonna 1981 hän voitti lentomäen,
se oli hänen ensimmäinen maailmanmestaruutensa.
Samana vuonna hän kaatui pahasti,maailmancupin osakilpailussa Jugoslaviassa.Hän sai vaikean polvivamman,ja vasta myöhään syksyllä polvi alkoi kestää harjoituksia.
Hieno postaus!
Siunausta viikonloppuun!