lauantai 27. maaliskuuta 2010

Jokerit ja Blues kesälomalle

Perjantai 26.3.2010 klo 18.14 (päivitetty klo 23.30)

Tappara voitti Jokerit 4-2, Kärpät Bluesin 2-1.

Tampereen Tappara ja Oulun Kärpät ratkaisivat perjantaina puolivälieräpaikat itselleen jääkiekon SM-liigassa. Tappara kukisti kolmannessa ensimmäisen kierroksen pudotuspelissä Helsingin Jokerit 4-2 ja Kärpät espoolaisen Bluesin 2-1.

Tappara kohtaa ensi maanantaina alkavissa puolivälierissä runkosarjan kakkosen KalPan ja Kärpät runkosarjan voittaneen viime vuoden Suomen mestarin JYPin. JYP ja Kärpät kohtasivat viime keväänä SM-finaalisarjassa.

Tapparan tehomieheksi Jokereita vastaan nousi yllättäen puolustaja Juha Leimu, joka heti paluuottelussaan mässäili 2+1 pisteellä. Leimu viimeisteli joukkueensa 1-0- ja 2-0-osumat, jälkimmäisen ylivoimalla.

Myös SM-liigan runkosarjan parhaaksi pelaajaksi valittu Jori Lehterä oli Tapparalle tärkeä pelaaja tehtyään 0+2 pistettä.

Ottelun käännekohta nähtiin toisen erän alussa, kun Jokerien Jani Rita murjoi Tapparan Jussi Halmetta polvitaklauksella. Seuraus oli se, että Rita joutui ulos kaukalosta saatuaan 5+20 minuutin rangaistuksen, ja tappiolla 0-1 olleen Jokerien rivit alkoivat rakoilla.

Espoossa Blues joutui takaa-ajajaksi, kun 19-vuotias keltanokka Joonas Komulainen ja 39-vuotias konkarihyökkääjä Vesa Viitakoski veivät avauserässä Kärpät 2-0-johtoon. Stefan Öhman kavensi toisessa erässä 1-2:een, mutta Blues ei päässyt päätöserässä sen lähemmäksi.

Maanantain puolivälierien kaksi muuta otteluparia ovat Lukko (3:s runkosarjassa)-TPS (6:s) ja HIFK (4:s)-HPK (5:s).