sunnuntai 27. helmikuuta 2011

SKI JUMPING: "THE FLYING FINN" and WORLD SUPER STAR SKI JUMPER from FINLAND ( SUOMI - FINLAND ) JANI SOININEN

Jani Soininen


Mitalit
Maa: Suomen lippu Suomi
Mäkihyppy
Olympiarenkaat Olympialaiset
Kultaa Kultaa Nagano 1998 normaalimäki
Hopeaa Hopeaa Nagano 1998 suurmäki
MM-kilpailut
Kultaa Kultaa Thunder Bay 1995 joukkuemäki
Kultaa Kultaa Trondheim 1997 joukkuemäki
Hopeaa Hopeaa Lahti 2001 suurmäen joukkuekilpailu

Jani Soininen (s. 12. marraskuuta 1972 Jyväskylä) on entinen mäkihyppääjä. Hänen kirkkain saavutuksensa on normaalimäen olympiavoitto 1998 Naganon olympiakisoista.

Soininen ei vielä juniori-ikäisenä ollut maailman kärjessä, mutta hän kehittyi luotettavaksi arvokisaedustajaksi debytoiden Falunin MM-kisoissa 1993. Lillehammerin olympialaisissa seuraavana vuonna hän oli jo paras suomalainen. Soininen lopetti uransa kauden 2000–2001 jälkeen.

Naganon olympialaisten normaalimäen kilpailu oli erittäin tasainen. Kumpikaan Soinisen hypyistä ei ollut äärimmäisen hyvä, vaan hänen valttinaan oli tasaisuus. Hakuban mäestä hyppääjä toisensa perään tuli lähes täsmälleen samoille lukemille. Ensimmäisen kierroksen jälkeen 90 metriä hypännyt Soininen oli toisena pisteen päässä Masahiko Haradasta. Toisella kierroksella hyppypuomia nostettiin, mutta Soininen hyppäsi vain 89 metriä, mutta Harada hermoili ja jäi 84,5 metriin. Soinisen hermoja koeteltiin Haradan hypyn aikana, mutta myös ennen hänen omaa hyppyään, kun hänet ollessaan jo lähtövalmiina komennettiin puomilta pois, ja vasta parin minuutin odotuksen jälkeen hän pääsi hyppäämään.

Seuratasolla Soininen on edustanut Jyväskylän Hiihtoseuraa. Soinisen valmentajina toimivat Risto Pirttimäki ja Jukka Kalso.


Saavutuksia


Aiheesta muualla

Näytä

Ei kommentteja: